The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin tek bulunmuş olduğu kuruluşnın içerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini almaşık kurtarma yolları olarak kullanımını sağlamaktadır. 

Gereç: Yangın kapılarında ekseriya çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanırlıklidir.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Panik kolu olmalıdır: Acil çıkış bapları, ürkü koluna mevla olmalıdır. Bu, kapının hızlı ve zorlamasız bir şekilde açılmasını sağlamlar ve insanların müstacel durumlarda emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini kolaylaştırır.

Yangın kapıları olarak da bilindik ivedili çıkış kapılarının ne malzemeden bünyelması gerektiği, ne konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine kadar dayanıklılık seviyeleri cümle belli standartlar gözetilerek mimarilmalıdır.

Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı yahut Yangın Çıkış Kapısı olarak aşina kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut ivedili bir kondisyon çabucak insanların sıkıntısız bir itmesi ile içeriden hariçya çın açılmaktadır.

Yangın Kapısı temel amacı insanoğluın hüsran görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Gerçek yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye müspet raporunun düzenınması karınin en önemli adımdır.

Daha ali konutlarda veya alışverişyerlerinde tıknaz tahliyeyi kolaylaştırmak ve insanoğluın birbirini ezmeden binadan çıkışlarını getirmek için takkadak okkalı yangın merdiveni bile ıztırari tutulabilmektedir.

Ayrıca, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyarıyorlar.

Kapı kanadı içinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha safiha malzeme kullanılabilir. Gine bu tip bapda bir ölçünlü olmadığı muhtevain sac kalınlığı 1.0 mm veya elan nüktedan kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, kısaca belgesiz bir yangın kapısını özge ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara ulaşmak mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar ucuz yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içinde bulunan insanoğluın ve başka zihayatların yangın veya herhangi bir evgin keyfiyet Yangın kapısı istanbul esnasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin yapılmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme ehil, mimarilması mecburi, mimariların vazgeçilemez unsurları arasında mekân almaktadır.

Bu mevzuda salahiyettar yangın firmasından yardım alabileceğiniz gibi, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin de yetişek verdikleri bilinmektedir.

Report this wiki page